perjantai 1. joulukuuta 2017

Katkarapu-nuudelikulho aasialaisittain

Yövuoro edessä, taivaalta sataa jotain lumen kaltaista valkoista ja märkää, ei paljoa lämmittäisi... Mutta tämäpä lämmittää ja vielä hieman enemmän lämmittää se tiimipaikan vierustoverin annoskateus tämän pureskellessa kuivaa lauantaimakkarasämpyläänsä.



Ainekset:
- Riisinuudeleita
- Isoja katkarapuja
- Salaatinlehtiä
- Kurkkua
- Raastettua porkkanaa
- Tuoreita yrttejä (minttu, basilika, korianteri, jne)
- Pähkinöitä
- Chiliä

Kastikkeeseen:
- Lime
- Kala- ja soijakastiketta
- Chilikastiketta
- Sokeria
- Valkosipulinkynsi

1) Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Yleensä tämä tarkoittaa veden kiehauttamista, nuudeleiden pudottamista kulhoon ja kuuman veden päälle kaatamista noin kolmeksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja jatka vaiheeseen kaksi saatuasi ylimääräisen veden pois

2) Kuori ja silppua valkosipuli pieneksi. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja tee hakkelusta (tai pientä silppua). Mikäli sipulin pilkkominen yleensä itkettää, nyt on hyvä hetki hieraista silmäkulmaa ja siltä kirvelyltä et ehdi murehdia sipulin aiheuttamia kyyneleitä. Pilko siis sipuli, leikkele kurkkua annoskokoisiksi paloiksi ja revi salaatista miellyttävää silppua. Näytä anopille porkkanaa, tai sopiihan tuota muutakin raastinta käyttää. Yrtit hienonnetaan myös ja pähkinällekin on kiva näyttää hieman veistä.


3) Sekoittele kastikkeen ainekset, itse tein 4 annosta kerralla ja nestettä oli reilut 0.5 desilitraa. Tästä ei kuitenkaan olla tekemässä nuudelikeittoa vaan kastiketta riittää kun lusikoi 3-5 ruokalusikallista annoksen joukkoon. Chilikastikkeena käytin kukkokastiketta, eli Srirachaa ja reilun lorauksen. Vastaavat määrät Kala- ja Soijakastiketta niin ollaan lähellä totuutta ja vielä joukkoon ruokalusikallinen sokeria sekä silputtu valkosipuli. Halkaise Lime ja purista siitä mehu vielä ennen sekoitusta kastikkeen joukkoon.

4) Ainekset eväsrasiaan, lautaselle tai vaikka syliin ja kastiketta päälle. Pyöräytys, sekoitus tai miksi sitten haluaakaan sitä kutsua ja koristeluksi päälle pähkinöitä ja yrttejä. Komeus toki hieman rasiassa kärsii, mutta maku ei.

5) Anna maustua jääkaapissa, nosta mukaan kylmälaukussa ja kun aika on, nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti